Tietoa meistä

Snellman-kesäyliopisto on lakisääteinen vapaan sivistystyön oppilaitos, jonka tehtävänä on omaehtoinen, ammatillissivistävä opetus. Pohjois-Savon alueella oppilaitos on toiminut vuodesta 1956 alkaen. Snellman-kesäyliopistoa ylläpitää yleishyödyllinen yhdistys, Snellman-instituutti ry.

Nykyään Snellman-kesäyliopisto on keskeinen ja vaikuttava alueellinen koulutusorganisaatio, joka toimii edelläkävijänä mm. koulutuksen ja oppimisen digitaalisten ratkaisujen etsimisessä. Snellman-kesäyliopisto toteuttaa vuosittain noin 400 koulutusta, joihin osallistuu noin 5000 opiskelijaa – lapsista ikäihmisiin.

Snellman-kesäyliopisto järjestää avointa korkeakouluopetusta, ammatillista täydennyskoulutusta, kielikoulutusta, Aktiiviset aikuiset -toimintaa (sisältäen harrastekurssit ja Ikääntyvien yliopiston), Lasten yliopiston kerhoja ja leirejä ja yrityksille ja organisaatioille suunnattuja tilauskoulutuksia. Snellman-kesäyliopisto on vapaan sivistystyön oppilaitoksista Suomen suurin verkkokouluttaja.

Learn@work -palvelussa johdatetaan ketterään oppimiseen työpaikoilla ja vuonna 2019 alkaneessa DiKATA -hankkeessa taasen keskitytään aikuisten digitaitojen kehittämiseen ilmaisilla koulutuksilla. Lisäksi Snellman-kesäyliopisto järjestää vuosittain kesäkuussa Minna Canth -foorumin, joka kokoaa eri alojen johtajia ja asiantuntijoita verkostoitumaan huippuasiantuntijoiden esitysten siivittämänä.

Snellman-kesäyliopisto toimii ympäri vuoden Kuopiossa, Iisalmessa, Varkaudessa ja verkossa.

Katso usein kysytyt kysymykset Ajankohtaista -blogistamme.