Learn@work – oppimisen palvelut työyhteisöille

Tehdäänkö sinunkin työpaikastasi oppimispaikka?

Oppimisesta kilpailukykyä työyhteisöihin!

Oppiminen synnyttää innovaatioita ja lisää tuottavuutta luoden kilpailukykyä. Työssäoppimista tukeva kulttuuri parantaa myös vuorovaikutusta ja viestintää. Motivaatio työhön lisääntyy kun olosuhteet ja johdon tuki uuden oppimiselle ja sitä kautta työnteon kehittämiselle ovat kunnossa.

Oppiminen on osa työtä ja valtaosa oppimisesta on siirtynyt työpaikoille. Ideaalitila on, että työntekijät kehittävät ammatti- ja työelämäosaamistaan koko ajan ketterästi – yhdessä muiden työntekijöiden ja verkostojen kanssa. Työpaikalla tapahtuva oppiminen onnistuu kun esimiehet ja johto tukevat ja kannustavat oppimiseen sekä luovat omalla toiminnallaan oppimiselle optimaaliset olosuhteet.

Mitä palveluita tarjoamme työyhteisöille?

Learn@work -kartoitus

Haluaisitko tietää mitä työyhteisössäsi tulisi vahvistaa ja mitä kehittää, jotta oppiminen ja tiedon jakaminen tehostuisi? Me kartoitamme työyhteisösi vahvuudet ja kehittämiskohteet oppimisen näkökulmasta ja tuomme uusia ratkaisuja käyttöönne. Kartoituksen osa-alueet ovat tavoitteet ja tulevaisuus, oppimaan oppiminen, vuorovaikutus, tiimityö, esimiestyö ja työnantajan tuki osaamisen kehittämiselle.

Kartoituksen sisältö
Kartoitus sisältää aloitustapaamisen, jossa räätälöidään kartoitus työyhteisöllenne sopivaksi. Tämän jälkeen toimitamme linkin sähköiseen kyselyyn ja ohjeet vastaamiseen. Vastausaika on n. 20-30 min per työntekijä. Toimitamme koonnin tuloksista ja kehitysehdotuksista, jonka jälkeen pidetään yhteinen tulosten purkutyöpaja jatkotyöskentelyvinkkeineen. Kartoituksen eri vaiheet ovat toteutettavissa lähi- tai verkkotapaamisina.

Kartoituksen jälkeen on mahdollisuus jatkaa oppimisen edistämistä itsenäisesti tai ohjatusti asiantuntijoidemme kanssa.

Ota yhteyttä jo tänään – saat tulokset käyttöösi noin kahdessa viikossa!

SnellmanEDU digitaalinen oppimisympäristö 

SnellmanEDU oppimisympäristö on monipuolinen ja moderni digitaalinen oppimisympäristö, johon on mahdollista rakentaa mm. koulutuksia, perehdytyspolkuja tai koota oppimismateriaalia erilaisten oppijoiden käyttöön. Kokeile ja innostu!

SnellmanEDU oppimisympäristö mahdollistaa oppimista ajasta ja paikasta riippumatta. Se mahdollistaa räätälöidyn sisällön tuottamisen ja tiedon jakamisen digitaalisesti mm. etätyön tueksi. Oppimisympäristöä voit hyödyntää vaikkapa asiakaspalvelun tai valmennuksen tukena. Olemme apunasi, kun pohdit sopisiko digitaalinen oppimisympäristö teidän tarpeisiinne. SnellmanEDUn oppimisympäristön mukana saat runsaasti valmiita oppimissisältöjä työelämä- ja digitaidoista.

Tuotimme yhteensä 11 maksutonta mikrokurssia, jotta saat uusia ideoita ja vinkkejä työsi tueksi.  Tutustu tästä>>

Räätälöidyt ryhmävalmennukset

Millaista osaamista työyhteisössäsi tulisi kehittää? Tarvitsetko kumppania suunnittelun ja toteutuksen tueksi? SnellmanEDU toteuttaa kaikenkokoisille työyhteisöille ja tiimeille räätälöityjä ryhmävalmennuksia. Suunnitellaan yhdessä tarpeitanne vastaava oppimissisältö, hyödynnettävissäsi on yli 300 asiantuntijan valtakunnallinen verkosto. Toteutamme sisällöt vahvalla ammattitaidolla – lähiopetuksena tai verkossa. Valmennuksissa voidaan hyödyntää digitaalista oppimisympäristöä.

Tiesithän, että räätälöimme tarjolla olevista koulutuksistamme myös työyhteisökohtaisia valmennuksia? Kysy lisää ja pyydä tarjous!

Oppimisagenttivalmennus

Valmennamme työyhteisöihin oppimisagentteja, edistämään työssäoppimista ja oppimiskulttuuria. Oppimisagentit ovat työntekijöitä, jotka kannustavat ja motivoivat oppimiseen omalla esimerkillään ja toimivat työpaikoilla työssäoppimisen sparraajina. He tuovat työyhteisön käyttöön mm. uusia aktivoivia menetelmiä ja ideoita tiedon jakamiseen organisaation sisällä. Oppimisagenttien rooli on keskeinen työssäoppimisen kulttuurin rakentamisessa, uuden ajattelutavan herättelemisessä.

Oppimisagenttivalmennuksen aiheita ovat mm.

  • ketterä oppiminen ja ketterästi oppiva organisaatio
  • yksilön ketterän oppimisen valmiudet
  • organisaation osaamistarpeet ja -strategia
  • ketterästi oppiva tiimi

Oppimisagenttivalmennus voidaan toteuttaa joko räätälöitynä työyhteisölle tai kaikille avoimena ryhmävalmennuksena. Seuraava oppimisagenttivalmennus on suunnitteilla vuodelle 2021. Olemme valmentaneet  jo yli 100 oppimisagenttia eri toimialan työpaikoille. Lue lisää kokemuksista>>.

Haluatko, että sinun työyhteisösi oppimista edistävät oppimisagentit? Ota yhteyttä!

”Oppimisagentit ovat intoa täynnä ja olemme omaksuneet oppimisen kulttuurin. Kehittyminen ja uudella tavalla tekeminen on tullut osaksi toimintaamme.”

”Olemme saaneet ihmiset ajattelemaan itse ja jakamaan tietoa toisille.”

”Luontainen kiinnostus oppimiseen ja osaamisen kehittämiseen on herännyt. Myös tiimissä tekeminen on auttanut motivaation löytämisessä.”

Mistä kaikki alkoi?

Vuonna 2018 SnellmanEDUlla pysähdyimme miettimään, miten pieni ja ketterä oppilaitos voisi auttaa työyhteisöjä uusilla tavoilla. Keskitimme huomiomme koulutusten järjestämisestä oppimiseen ja osaamisen kehittämiseen. Veimme oppimisosaamisemme työpaikoille ja kehitimme palvelua yhteistyössä 19 pilottiorganisaation kanssa. Näiden kokemusten pohjalta syntyi Learn@work-palvelumalli.

Rakennamme kanssasi toimivat ratkaisut työssä oppimisen ja kehittymisen mahdollistamiseksi. Ota yhteyttä!