LASTEN YLIOPISTO

Iloinen poika sekoittamassa värinesteitä laboratoriossa tytön seuratessa innostuneena vieressä

LASTEN YLIOPISTON DIGIMAAILMA ON AVOINNA!

Tervetuloa mukaan SnellmanEDUn Lasten yliopiston Digimaailman mielenkiintoiselle tiederetkelle. Digimaailmassa pääsette katsomaan hämmästyttäviä videoita, lukemaan jännittäviä tiedeartikkeleita ja esittämään kysymyksiä tutkijoille. Digimaailmasta löydätte myös eri tieteenalolja virtuaalikerhoja. Kasvattajille se tarjoaa maksuttomia sisältöjä sekä tietoa Lasten yliopiston koulutuksista ja tapahtumista.

Seuraava maksuton virtuaalikerho alkaa 6.10.2020. Tutustu lisää ja ilmoittaudu mukaan syyslomaviikon loppuun 18.10. mennessä tästä linkistä>>

Klikkaa suoraan Digimaailmaan>>
tai lataa maksuton Android-mobiilisovellus oheisesta painikkeesta: Get it on Google Play

Kuva Digimaailma-sovelluksen näkymästä

MIKÄ ON SNELLMANEDUN LASTEN YLIOPISTO?

Oheisessa videossa rehtori Soili Meklin kertoo SnellmanEDUn Lasten yliopiston synnystä, nykytilanteesta ja tulevaisuudesta. Videossa kerrotaan mm. Lasten yliopiston Digimaailmasta, jota kehitämme kansainvälisen Phereclos-hankkeen osana.

Lisätiedot:

Niko Kyllönen, hankekoordinaattori
niko.kyllonen@snellmanedu.fi
044 746 2843

TILAA LASTEN YLIOPISTON UUTISKIRJE

Uutiskirjeessä saat ennakkotietoja Lasten yliopiston tulevista kerhoista, leireistä ja tapahtumista. Tilaa uutiskirje tästä>>

LASTEN YLIOPISTO JA NUORTEN TIEDETOIMINTA

Lasten yliopiston tavoitteena on mahdollistaa innostumista ja hauskaa oppimista. Lasten luontainen kekseliäisyys ja uteliaisuus päästetään valloilleen. Lapset pääsevät tutustumaan tiedemaailmaan ja sen innostaviin sisältöihin toiminnallisen tekemisen kautta. Tulevaisuuden innovaatiot syntyvät kokeilemalla – innostuksen siivillä! SnellmanEDUn Lasten yliopisto kerää vuosittain lapsia ympäri Pohjois-Savoa eri sisältöisille tiedeleireille, -kursseille ja kerhoihin. Opettajina ja ohjaajina toimivat tieteen ammattilaiset, opettajat ja opiskelijat.

Lasten yliopiston vastuullisena järjestäjänä toimii SnellmanEDU ja toteutukset tehdään suurimmaksi osaksi yhteistyössä Itä-Suomen yliopiston kanssa. Lasten yliopisto toiminta on Olvi-säätiön tukemaa. SnellmanEDUn Lasten yliopisto on mukana Eurooppalaisessa Lasten yliopisto verkostossa (European Children´s Universities Network). Lasten yliopiston jatkona toimii nuorten tiedetoiminta, joka tarjoaa yläkouluikäisille suunnattuja, kiinnostavia ja ajankohtaisia kerhoja ja leirejä.

Pohjois-Savon tiedekasvatusverkosto on aloittanut toimintansa alkuvuodesta 2019. Tilaa uutiskirje oheisesta linkistä rastittamalla tiedekasvatusverkosto. Verkoston kesken järjestetään tapaamisia ja koulutuksia, tervetuloa mukaan!

SnellmanEDUn Lasten yliopisto ei keskity pelkästään opetustoimintaan vaan sen yhteydessä laaditaan tiedekasvatusmateriaaleja. Tiedekasvatusmateriaalit jatkojalostetaan Lasten yliopiston opetustoiminnassa syntyneistä ideoista, materiaaleista ja menetelmistä esiopetuksessa ja alakouluissa hyödynnettävään muotoon. Tiedekasvatusmateriaaleja tuotetaan Suomen Kulttuurirahaston Pohjois-Savon rahaston myöntämän apurahan turvin.

Tuottamamme tiedekasvatusmateriaalit löydät alta. Löydät materiaalit kätevästi myös Lasten yliopiston Digimaailmasta>>

LASTEN YLIOPISTON YHTEISTYÖKUMPPANIKSI?

Lasten yliopistotoiminta alkoi Kuopiossa vuonna 2011 ja sitä on siitä alkaen toteutettu vuosittain leireinä, kursseina ja kerhoina. Sadat pohjoissavolaiset lapset ovat saaneet ensikosketuksensa tieteen maailmaan kiinnostavien tiedesisältöjen muodossa. Toiminnan jatkaminen ja laajeneminen edellyttää resursseja. Nykyisellään voittoa tavoittelematon Lasten yliopisto tuottaa vuosittain alijäämää.  

Lasten yliopistotoiminta ei olisi mahdollista ilman yhteistyökumppaneitamme ja tukijoitamme. Tällä hetkellä toiminnassa mukana olevat kumppanimme löydät alla olevasta kuvasta. Jos sinä tai edustamasi organisaatio haluatte tukea Lasten yliopiston toimintaa jossain muodossa, otathan yhteyttä!

rehtori Soili Meklin, SnellmanEDU
044 746 2841
soili.meklin@snellmanedu.fi

Lisää videoita löydät SnellmanEDUn Lasten yliopiston Youtube-kanavalta. Klikkaa kanavalle tästä>>