LASTEN YLIOPISTO

LASTEN YLIOPISTO KESÄLLÄ 2020

LASTEN YLIOPISTON DIGIMAAILMA ON AVOINNA!

Tervetuloa mukaan SnellmanEDUn Lasten yliopiston digimaailman mielenkiintoiselle tiederetkelle. Digimaailmassa ratkotaan tehtäviä, opitaan jännittäviä asioita ja pelataan tiedepelejä yksin ja yhdessä muiden kanssa. Digimaailmasta löytyy eri tieteenaloihin painottuvia virtuaalikerhoja eli VIKEjä.

Ilmoittautuminen virtuaalikerhoihin on avoinna 20.7. saakka:
HistoriaVIKE 27.7.-10.8.2020
LuontoVIKE 28.7.-11.8.2020

Klikkaa suoraan digimaailmaan>>
tai lataa maksuton Android-mobiilisovellus oheisesta painikkeesta: Get it on Google Play

 

Digimaailman sisältö esitettynä kahtena kuvana

KUOPIOSSA KAKSI LEIRIÄ – TERVETULOA MUKAAN MAAGISEN METSÄN RETKIKUNTAAN!

Perinteinen maaginen metsä -päiväleirit järjestetään kesäkuussa ja elokuussa. Leirit on suunnattu 7-12 -vuotiaille, maksimiosallistujamäärä leirille on 15. Lasten yliopiston maaginen metsä -leireillä hyö­dyn­ne­tään sana­tai­det­ta, ym­pä­ris­tö­kas­va­tus­ta, kä­den­tai­to­ja ja draa­maa.

Lisätiedot ja ilmoittautuminen:
Maaginen metsä I 8.-12.6. klo 9-15
Maaginen metsä II 5.-7.8. klo 9-15

Lasten yliopiston digimaailmaa rakennetaan kansainvälisen Phereclos-hankkeen osana.

Lisätiedot: Riikka Asikainen, suunnittelija
riikka.asikainen@snellmanedu.fi
044 746 2845

TILAA LASTEN YLIOPISTON UUTISKIRJE

Uutiskirjeessä saat ennakkotietoja Lasten yliopiston tulevista kerhoista, leireistä ja tapahtumista. Tilaa uutiskirje tästä>>

LASTEN YLIOPISTO JA NUORTEN TIEDETOIMINTA

Lasten yliopiston tavoitteena on mahdollistaa innostumista ja hauskaa oppimista. Lasten luontainen kekseliäisyys ja uteliaisuus päästetään valloilleen. Lapset pääsevät tutustumaan tiedemaailmaan ja sen innostaviin sisältöihin toiminnallisen tekemisen kautta. Tulevaisuuden innovaatiot syntyvät kokeilemalla – innostuksen siivillä! SnellmanEDUn Lasten yliopisto kerää vuosittain lapsia ympäri Pohjois-Savoa eri sisältöisille tiedeleireille, -kursseille ja kerhoihin. Opettajina ja ohjaajina toimivat tieteen ammattilaiset, opettajat ja opiskelijat.

Lasten yliopiston vastuullisena järjestäjänä toimii SnellmanEDU ja toteutukset tehdään suurimmaksi osaksi yhteistyössä Itä-Suomen yliopiston kanssa. Lasten yliopisto toiminta on Olvi-säätiön tukemaa. SnellmanEDUn Lasten yliopisto on mukana Eurooppalaisessa Lasten yliopisto verkostossa (European Children´s Universities Network). Lasten yliopiston jatkona toimii nuorten tiedetoiminta, joka tarjoaa yläkouluikäisille suunnattuja, kiinnostavia ja ajankohtaisia kerhoja ja leirejä.

Pohjois-Savon tiedekasvatusverkosto on aloittanut toimintansa alkuvuodesta 2019. Tilaa uutiskirje oheisesta linkistä rastittamalla tiedekasvatusverkosto. Verkoston kesken järjestetään tapaamisia ja koulutuksia, tervetuloa mukaan!

SnellmanEDUn Lasten yliopisto ei keskity pelkästään opetustoimintaan vaan sen yhteydessä laaditaan tiedekasvatusmateriaaleja. Tiedekasvatusmateriaalit jatkojalostetaan Lasten yliopiston opetustoiminnassa syntyneistä ideoista, materiaaleista ja menetelmistä esiopetuksessa ja alakouluissa hyödynnettävään muotoon. Tiedekasvatusmateriaaleja tuotetaan Suomen Kulttuurirahaston Pohjois-Savon rahaston myöntämän apurahan turvin.

Tuottamiamme tiedekasvatusmateriaaleja ovat:

LASTEN YLIOPISTON YHTEISTYÖKUMPPANIKSI?

Lasten yliopistotoiminta alkoi Kuopiossa vuonna 2011 ja sitä on siitä alkaen toteutettu vuosittain leireinä, kursseina ja kerhoina. Sadat pohjoissavolaiset lapset ovat saaneet ensikosketuksensa tieteen maailmaan kiinnostavien tiedesisältöjen muodossa. Toiminnan jatkaminen ja laajeneminen edellyttää resursseja. Nykyisellään voittoa tavoittelematon Lasten yliopisto tuottaa vuosittain alijäämää.  

Lasten yliopistotoiminta ei olisi mahdollista ilman yhteistyökumppaneitamme ja tukijoitamme. Tällä hetkellä toiminnassa mukana olevat kumppanimme löydät alla olevasta kuvasta. Jos sinä tai edustamasi organisaatio haluatte tukea Lasten yliopistotoimintaa jossain muodossa, otathan yhteyttä!

rehtori Soili Meklin, SnellmanEDU
044 746 2841
soili.meklin(a)snellmanedu.fi

HUOM: Pitkät videot kesän tiede- ja taideleireiltä löydät Snellman-kesäyliopiston Lasten yliopiston Youtube kanavalta osoitteesta:  http://bit.ly/snellman-lastenyliopisto