AJANKOHTAISTA

  • Pohjois-Savon tiedekasvatusverkosto on aloittanut toimintansa. Ilmoittaudu mukaan, niin pysyt ajantasalla. Tästä pääset ilmoittautumaan
  • Lasten yliopiston ensimmäinen verkostoitumistapahtuma pidetään maanantaina 4.2.2019 Kuopiossa. Lue lisää tapahtumasta >>
  • Lasten yliopisto on mukana Siilinjärven Mitä Tehtäs? Lasten ja nuorten toimintaviikolla perjantaina 8.2. VuoKu-talolla pidettävässä Peli-illassa.

LASTEN YLIOPISTO (7-12 vuotiaille)

Lasten yliopiston kerhoissa lapsia kannustetaan kokeilujen ja tekemisen avulla tutustumaan monipuolisesti niin tieteen kuin taiteen maailmaan. Kerhot kokoontuvat pääsääntöisesti kerran viikossa ohjaajien johdolla.

KEVÄÄN 2019 KERHOT

Koko perhe koodaa  maanantaisin 28.1.-4.3. verkossa
Tiedekerho – tieteen ytimessä tiistaisin 12.3.-7.5. (7-12 vuotiaat)
Peliohjelmointikerho tiistaisin 12.3.-7.5. (12 -vuotiaista alkaen)
Ohjelmointikerho keskiviikkoisin 13.3.-8.5. (7-11 vuotiaat)

Kaikki Lasten yliopiston kerhot löydät kootusti tästä linkistä>>

NUORILLE! (12-16 -vuotiaat)

Snellman-kesäyliopisto järjestää monipuolista ja innostavaa kerhotoimintaa noin 12-16 vuotiaille nuorille. Kerhot kokoontuvat pääsääntöisesti noin kerran viikossa ohjaajan johdolla.

Peliohjelmointikerho tiistaisin 12.3.-7.5. (12 -vuotiaista alkaen)

HUOM: Pitkät videot kesän tiede- ja taideleireiltä löydät Snellman-kesäyliopiston Lasten yliopiston Youtube kanavalta osoitteesta:  http://bit.ly/snellman-lastenyliopisto

LASTEN YLIOPISTO JA NUORTEN TIEDETOIMINTA

Lasten yliopiston tavoitteena on mahdollistaa innostumista ja hauskaa oppimista. Lasten luontainen kekseliäisyys ja uteliaisuus päästetään valloilleen. Lapset pääsevät tutustumaan tiedemaailmaan ja sen innostaviin sisältöihin toiminnallisen tekemisen kautta. Tulevaisuuden innovaatiot syntyvät kokeilemalla – innostuksen siivillä!

Snellman-kesäyliopiston Lasten yliopisto kerää vuosittain lapsia ympäri Pohjois-Savoa eri sisältöisille tiedeleireille, -kursseille ja kerhoihin. Opettajina ja ohjaajina toimivat tieteen ammattilaiset, opettajat ja opiskelijat. Lasten yliopiston vastuullisena järjestäjänä toimii Snellman-kesäyliopisto ja toteutukset tehdään suurimmaksi osaksi yhteistyössä Itä-Suomen yliopiston kanssa. Lasten yliopisto toiminta on Olvi-säätiön tukemaa.

Snellman-kesäyliopiston Lasten yliopisto on mukana Eurooppalaisessa Lasten yliopisto verkostossa (European Children´s Universities Network).

Lasten yliopiston jatkona toimii nuorten tiedetoiminta, joka tarjoaa yläkouluikäisille suunnattuja, kiinnostavia ja ajankohtaisia kerhoja ja leirejä.

TILAA UUTISKIRJEEMME!

Uutiskirjeessä saat ennakkotietoja Lasten yliopiston tulevista kerhoista, kursseista ja leireistä! Tilaa uutiskirje tästä>>

LASTEN YLIOPISTON KESÄLEIRIT

Lasten yliopiston kesäleirit järjestettiin tänä vuonna (2018) kahdeksannen kerran ja osallistujia leireillä oli ennätyksellinen määrä (lähes 400 lasta). Valtaosa tämän kesän leireistä (tiedeleirit) toteutettiin Kuopiossa Itä-Suomen yliopiston tiloissa. Lisäksi tiedeleirejä järjestettiin myös Iisalmessa. Kuopiossa uutena toimintana toteutettiin taideleiri Steiner koululla. Muita leiriaiheita kesällä 2018 olivat maatila, salapoliisi, ohjelmointi- ja peliohjeilmointi, tarinax, sanis- ja sarjakuva sekä maaginen metsä. Kiitos kaikille osallistujille, ohjaajille ja opettajille hienosta leirikesästä!

Leiritoiminta jatkuu kesällä 2019 ja tarkemmat kuvaukset ensi kesän leireistä valmistellaan helmi- maaliskuussa!

TIEDEKASVATUSJULKAISUT

Lisätietoja:

  • Riikka Asikainen, riikka.asikainen@snellmankesayliopisto.fi, 044 746 2845
  • Sari Partanen, sari.partanen@snellmankesayliopisto.fi, 044 746 2852 (Iisalmi)

Snellman-kesäyliopiston Lasten yliopisto ei keskity pelkästään opetustoimintaan vaan sen yhteydessä laaditaan tiedekasvatusmateriaaleja. Tiedekasvatusmateriaalit jatkojalostetaan Lasten yliopiston opetustoiminnassa syntyneistä ideoista, materiaaleista ja menetelmistä esiopetuksessa ja alakouluissa hyödynnettävään muotoon. Tiedekasvatusmateriaaleja tuotetaan Suomen Kulttuurirahaston Pohjois-Savon rahaston myöntämän apurahan turvin.

Tuottamiamme tiedekasvatusmateriaaleja ovat:

LASTEN YLIOPISTON YHTEISTYÖKUMPPANIKSI?

Lasten yliopistotoiminta alkoi Kuopiossa vuonna 2011 ja sitä on siitä alkaen toteutettu vuosittain leireinä, kursseina ja kerhoina. Sadat pohjoissavolaiset lapset ovat saaneet ensikosketuksensa tieteen maailmaan kiinnostavien tiedesisältöjen muodossa. Toiminnan jatkaminen ja laajeneminen edellyttää resursseja. Nykyisellään voittoa tavoittelematon Lasten yliopisto tuottaa vuosittain alijäämää.  

Lasten yliopistotoiminta ei olisi mahdollista ilman yhteistyökumppaneitamme ja tukijoitamme. Tällä hetkellä toiminnassa mukana olevat kumppanimme löydät alla olevasta kuvasta. Jos sinä tai edustamasi organisaatio haluatte tukea Lasten yliopistotoimintaa jossain muodossa, otathan yhteyttä!

rehtori Soili Meklin, Snellman-kesäyliopisto
puh. 044 746 2841, sposti soili.meklin (a) snellmankesayliopisto.fi