LASTEN YLIOPISTO (7-12 vuotiaille)

Tänä vuonna Lasten yliopiston leirit ovat olleet erityisen suosittuja. Alta olevista linkeistä löydät leirit, joilla on vielä muutamia paikkoja jäljellä.
Ilmoittaudu mukaan kesän 2019 leireille!

NÄILLÄ LEIREILLÄ ON VIELÄ TILAA:

Viikko 23
Iisalmen tiedeleiri I 7-12-vuotiaille, Iisalmi

Viikko 24
Iisalmen tiedeleiri II 7-12-vuotiaille, Iisalmi
Iisalmen salapoliisileiri (ma-ti) 7-12-vuotiaita. iisalmi
Siilinjärven salapoliisileiri (ti-ke) 7-12-vuotiaille, Siilinjärvi

Viikko 25
Eläinpuiston tiedeleiri III (ma-ke) (Ympäristötiede ja kestävä kehitys) 7-9-vuotiaille, Kuopion eläinpuisto
Eläinpuiston tiedeleiri IV (ma-ke) (Ympäristötiede ja kestävä kehitys) 10-12-vuotiaille, Kuopion eläinpuisto

Viikko 32
Maaginen metsä II (ma-to) 7-12-vuotiaille, Puijo

TÄYNNÄ OLEVAT LEIRIT:

Tiedeleiri I & II (luonnontieteet ja tekniikka), UEF Savilahti
Taideleiri I & II, Kuopion eläinpuisto
Tiedeleiri III & IV (Terveystieteet), UEF Savilahti
Eläinpuiston tiedeleiri I & II (Humanistiset tieteet ja kulttuuri), Kuopion eläinpuisto
Maaginen metsä I (ma-to), Puijo
Koodarileiri (ma-ke), UEF Savilahti

Lisätietoa sähköpostilla: iida.patynen@snellmankesayliopisto.fi
(HUOM! Maksu ei tapahdu ilmoittautumisen yhteydessä, vaan laskut lähetetään myöhemmin)

NUORTEN TIEDETOIMINTA (12-16 -vuotiaat)

ILMOITTAUDU KESÄN LEIREILLE:

Tarinax 13-17-vuotiaille 3.-4.6., Kuopio
Pelikoodarileiri 11-16-vuotiaille 10.-12.6., Kuopio
Tiedekyläseikkailu 13.6.-14.6., nonstop, Kuopio

Tule tiedekyläseikkailuun!

LASTEN YLIOPISTO JA NUORTEN TIEDETOIMINTA

Lasten yliopiston tavoitteena on mahdollistaa innostumista ja hauskaa oppimista. Lasten luontainen kekseliäisyys ja uteliaisuus päästetään valloilleen. Lapset pääsevät tutustumaan tiedemaailmaan ja sen innostaviin sisältöihin toiminnallisen tekemisen kautta. Tulevaisuuden innovaatiot syntyvät kokeilemalla – innostuksen siivillä!

Snellman-kesäyliopiston Lasten yliopisto kerää vuosittain lapsia ympäri Pohjois-Savoa eri sisältöisille tiedeleireille, -kursseille ja kerhoihin. Opettajina ja ohjaajina toimivat tieteen ammattilaiset, opettajat ja opiskelijat. Lasten yliopiston vastuullisena järjestäjänä toimii Snellman-kesäyliopisto ja toteutukset tehdään suurimmaksi osaksi yhteistyössä Itä-Suomen yliopiston kanssa. Lasten yliopisto toiminta on Olvi-säätiön tukemaa.

Snellman-kesäyliopiston Lasten yliopisto on mukana Eurooppalaisessa Lasten yliopisto verkostossa (European Children´s Universities Network).

Lasten yliopiston jatkona toimii nuorten tiedetoiminta, joka tarjoaa yläkouluikäisille suunnattuja, kiinnostavia ja ajankohtaisia kerhoja ja leirejä.

TILAA UUTISKIRJEEMME!

Uutiskirjeessä saat ennakkotietoja Lasten yliopiston tulevista kerhoista, kursseista ja leireistä! Tilaa uutiskirje tästä>>

Snellman-kesäyliopiston Lasten yliopisto ei keskity pelkästään opetustoimintaan vaan sen yhteydessä laaditaan tiedekasvatusmateriaaleja. Tiedekasvatusmateriaalit jatkojalostetaan Lasten yliopiston opetustoiminnassa syntyneistä ideoista, materiaaleista ja menetelmistä esiopetuksessa ja alakouluissa hyödynnettävään muotoon. Tiedekasvatusmateriaaleja tuotetaan Suomen Kulttuurirahaston Pohjois-Savon rahaston myöntämän apurahan turvin.

Tuottamiamme tiedekasvatusmateriaaleja ovat:

LASTEN YLIOPISTON YHTEISTYÖKUMPPANIKSI?

Lasten yliopistotoiminta alkoi Kuopiossa vuonna 2011 ja sitä on siitä alkaen toteutettu vuosittain leireinä, kursseina ja kerhoina. Sadat pohjoissavolaiset lapset ovat saaneet ensikosketuksensa tieteen maailmaan kiinnostavien tiedesisältöjen muodossa. Toiminnan jatkaminen ja laajeneminen edellyttää resursseja. Nykyisellään voittoa tavoittelematon Lasten yliopisto tuottaa vuosittain alijäämää.  

Lasten yliopistotoiminta ei olisi mahdollista ilman yhteistyökumppaneitamme ja tukijoitamme. Tällä hetkellä toiminnassa mukana olevat kumppanimme löydät alla olevasta kuvasta. Jos sinä tai edustamasi organisaatio haluatte tukea Lasten yliopistotoimintaa jossain muodossa, otathan yhteyttä!

rehtori Soili Meklin, Snellman-kesäyliopisto
puh. 044 746 2841, sposti soili.meklin (a) snellmankesayliopisto.fi

HUOM: Pitkät videot kesän tiede- ja taideleireiltä löydät Snellman-kesäyliopiston Lasten yliopiston Youtube kanavalta osoitteesta:  http://bit.ly/snellman-lastenyliopisto