Digiosaamisen perusteet -kurssi on avattu!

Haluatko oppia työssä ja vapaa-aikana tarvittavia digitaitoja omaan tahtiisi siellä, missä sinulle sopii? Haluatko digiosaamisestasi osaamismerkkejä, joita voit hyödyntää esimerkiksi työnhaussa? Suorita verkossa maksuton Digiosaamisen perusteet -kurssi.

Digitaitojen merkitys korostuu nykyisessä tietotyössä ja uutta opittavaa tulee jatkuvasti. Myös arjessa ja vapaa-aikana tarvitaan monenlaisia digitaitoja. Digiosaamisen perusteet -kurssilla etenemme rauhalliseen tahtiin, aloittaen alkeista ja siirtyen kohti vaativampaa digiosaamista. Oppiminen on tehty helpoksi ja hauskaksi monipuolisten tehtävien, visuaalisuuden ja pelillisyyden avulla.

Digiosaamisen perusteet -verkkokurssi tarjoaa kaikille mahdollisuuden opiskella omaan tahtiin itselle sopivassa paikassa. Kurssilla perehdytään yleisimpien digitaalisten laitteiden ja palveluiden käyttöön havainnollisten esimerkkien kautta. Erityisesti työelämässä oleville kurssi tarjoaa välineitä osaamiseen, ja ikäihmisille ja opiskelijoille kurssi tuo iloa ja innostusta digitaitojen harjoitteluun. Väylä digiosaamisen on tehty helpoksi ja kannustavaksi ja kynnys osallistua on todella matala.

Kurssi on rakennettu TIEKEn kehittämän digitaitotasojen mukaisesti, ja se jakaantuu kolmeen taitotasoon. Katso digitaitotasot tarkemmin täältä: digitaitotasot

Digiosaamisen perusteet -kurssista saat osaamismerkkejä ja taitoja!

Mitä ja miten?

Kurssille osallistuaksesi tarvitset vain kannettavan tietokoneen, tabletin tai älypuhelimen, sähköpostiosoitteen ja pääsyn verkkoon.  Kurssilla opit perusdigitaitoja ja verkossa asiointia sekä tietotyön turvallisia käytänteitä, medialukutaitoa, laitteiden hallintaa ja tavallisimpien toimisto-ohjelmien sujuvaa käyttöä. Kurssilla paneudutaan myös muun muassa tekijänoikeuksiin, sosiaalisen median hyödyntämiseen sekä ajanhallinnan sovelluksiin. Opit myös viestintää ja vuorovaikutusta verkossa, sekä yhteisöllistä työskentelyä ja paljon muuta.

Kurssin viisitoista digitaito-osiota koostuvat opiskeltavasta sisällöstä ja tehtävistä ja jokaisen osion lopuksi on tentti, jonka suorittamista voit yrittää niin monta kertaa kuin haluat. Jokaisen kolmen taitotason sisällöt läpikäytyäsi ja niiden tehtävät hyväksytysti suoritettuasi saat osaamismerkin.

Kurssin eteneminen ja suorittamiseen kuluva aika

Voit edetä kurssin suorittamisessa omaan tahtiisi ja seurata edistymistäsi itse. Voit pitää taukoa ja kirjautua ulos ja palata kurssille myöhemmin. Kurssin suorittamiseen kuluva aika riippuu lähtötasostasi, mutta varaa kurssin suorittamiseen kunnolla aikaa vaikkapa erillisissä osissa.

Ilmoittaudu kurssille tästä ja saat sähköpostiisi tunnukset ja kurssiavaimen, jolla pääset kirjautumaan kurssin oppimisympäristöön!

Miten sinä hyödyt?

Tämän verkkokurssin käytyäsi olet digiosaamisessasi jo pitkällä ja pystyt sujuvasti toimimaan digitaitoja vaativassa työssä. Digikonkareillekin kurssi antaa uutta tietoa ja kannustaa kertaamaan ja syventämään jo opittua. Kurssi soveltuu kaikille digiosaamisensa kehittämisestä kiinnostuneille, mutta erityisesti lähes vasta-alkajille se antaa konkreettista osaamista, jonka voi heti laittaa käytäntöön.

Hankekoordinaattori Reetta Karjalainen reetta.karjalainen@snellmanedu.fi / puh. 044 746 2842

Leena Salonen leena.salonen@kesyli.net / puh. 010 322 9461 www.kesyli.net

Peppiina Hakkarainen peppiina@kainuunaalto.fi / puh. 040 148 8590 www.kainuunaalto.fi

Anna-Maria Hentilä anna-maria.hentila@kymenlaakso.fi / puh . 040 538 0213 www.kymenlaaksonkesayliopisto.fi

Päivi Hinno paivi.hinno@lapinkesayliopisto.fi / puh. 020 798 5293 www.lapinkesayliopisto.fi

Ulla Peräkorpi ulla.perakorpi@savonlinna.net / puh. 044 773 0999 www.savonlinnankesayliopisto.net

Kaija Kähäri-Wiik kaija.kahari-wiik@kpkesayliopisto.fi / puh. 040 039 1018 www.kpkesayliopisto.fi

Leena Meriläinen leena.s.merilainen@jyu.fi / puh. 050 381 2313 Ville Hirvikoski ville.j.t.hirvikoski@student.jyu.fi  / puh. 044 760 3728 www.kesayo.jyu.fi

Katja Kuuramaa katja.kuuramaa@kesayliopistohki.fi  / puh. 020 779 2402 www.kesayliopistohki.fi

Veera Kiiski veera.kiiski@riveria.fi / puh. 050 5739090 www.riveria.fi/kesayliopisto

Tuija Österman tuija.osterman@vaasankesayliopisto.fi / puh. 050 302 8970 www.vaasankesayliopisto.fi

Tuula Aamurusko tuula.aamurusko@turunkesayliopisto.fi / puh. 0400 615 614 Toni Koskinen toni.koskinen@turunkesayliopisto.fi / puh. (02) 232 3302 www.turunkesayliopisto.fi

Merja Kuure merja.kuure@pohjois-pohjanmaa.fi / puh. 044 465 2203 www.pohjois-pohjanmaankesayliopisto.fi

Hilma Lehtonen, Hanne Murto kesayliopisto@hame.fi, p. 050 550 2170 www.hameenkesayliopisto.fi

Anne Havukainen anne.havukainen@mikkelinkesayliopisto.fi / puh. 050 367 1449 www.mikkelinkesayliopisto.fi

Marjaana Rasku marjaana.rasku@epky.fi / puh. 050 577 2631 www.epky.fi/kesayliopisto

Ritva Ojalehto ritva.ojalehto@tampereenkesayliopisto.fi / puh. 040 523 4550 www.tampereenkesayliopisto.fi

Eija Pollari eija.pollari@paijathameenkesayliopisto.fi / puh. 050 5418 084 www.paijathameenkesayliopisto.fi

Digiosaamisen perusteet -kurssi on 18 :sta Suomen kesäyliopiston ja TIEKE ry:n yhteishankkeen Dikatan tuottama kurssi. Dikata-hanketta rahoittaa Opetushallitus.

Yhteystiedot:
Hankekoordinaattori Reetta Karjalainen
reetta.karjalainen@snellmanedu.fi / 044 746 2842