LASTEN YLIOPISTO

lasten_yliopisto_logo(1)

Snellman-kesäyliopiston Lasten yliopistossa lasten luontainen kekseliäisyys ja uteliaisuus päästetään valloilleen. Lapset pääsevät tutustumaan tiedemaailmaan ja sen innostaviin sisältöihin toiminnallisen tekemisen kautta.

Lasten yliopistotoimintaa järjestetään yhteistyössä Itä-Suomen yliopiston kanssa, OLVI-säätiön tukemana. Toimintaa on järjestetty Pohjois-Savon alueella vuodesta 2011 lähtien. Pääpaino toiminnassa on kesäisin järjestettävät tiedeleirit sekä -kurssit. Kouluvuoden aikana järjestetään tiedekerhoja.

KEVÄÄN 2018 TARJONTA

Kevätlukukauden 2018 kerhot alkavat maaliskuussa 2018. Luvassa on alakoululaisille ohjelmointia ja tiedekerhoa ja yläkoululaisille peliohjelmointia.

Lue lisää kerhoista ja ilmoittaudu mukaan!

Ohjelmointikerho 7-11 vuotiaille

Tiedekerho – tieteen ytimessä 7-12 vuotiaille

Peliohjelmointikerho 12-15 vuotiaille

KESÄN 2018 PÄIVÄLEIRIT

Leirit järjestetään tänä vuonna jo kahdeksannen kerran. Pääosa leireistä toteutetaan Kuopiossa Itä-Suomen yliopiston tiloissa, mutta leirejä järjestetään myös muualla Kuopiossa ja ympäri maakuntia.

Leirit järjestetään kesäkuun alkuviikoilla, viikot 23-25. Leiriohjelma toteutetaan siten, että lapsille on ohjattua toimintaa klo 7.30-16.30 välille (maakunnissa voi olla poikkeuksia).

Tarkemmat tiedot leireistä ja ilmoittautuminen julkaistaan huhtikuun aikana.

 

LIITY POSTITUSLISTALLEMME

Haluatko liittyä Lasten yliopistosta kiinnostuneiden listalle?

Postituslistan kautta saat ennakkotietoja Lasten yliopiston tulevista kerhoista, kursseista ja leireistä! Käy ilmoittautumassa listalle täältä>>

TIEDEKASVATUSJULKAISUT

biologia

Snellman-kesäyliopiston Lasten yliopisto ei keskity pelkästään opetustoimintaan vaan sen yhteydessä laaditaan tiedekasvatusmateriaaleja. Tiedekasvatusmateriaalit jatkojalostetaan Lasten yliopiston opetustoiminnassa syntyneistä ideoista, materiaaleista ja menetelmistä esiopetuksessa ja alakouluissa hyödynnettävään muotoon. Tiedekasvatusmateriaaleja tuotetaan Suomen Kulttuurirahaston Pohjois-Savon rahaston myöntämän apurahan turvin.

Tuottamiamme tiedekasvatusmateriaaleja ovat:

LASTEN YLIOPISTON YHTEISTYÖKUMPPANIKSI?

Lasten yliopistotoiminta alkoi Kuopiossa vuonna 2011 ja sitä on siitä alkaen toteutettu vuosittain leireinä, kursseina ja kerhoina. Sadat pohjoissavolaiset lapset ovat saaneet ensikosketuksensa tieteen maailmaan kiinnostavien tiedesisältöjen muodossa. Toiminnan jatkaminen ja laajeneminen edellyttää resursseja. Nykyisellään voittoa tavoittelematon Lasten yliopisto tuottaa vuosittain alijäämää.  

Lasten yliopistotoiminta ei olisi mahdollista ilman yhteistyökumppaneitamme ja tukijoitamme. Tällä hetkellä toiminnassa mukana olevat kumppanimme löydät alla olevasta kuvasta. Jos sinä tai edustamasi organisaatio haluatte tukea Lasten yliopistotoimintaa jossain muodossa, otathan yhteyttä!

rehtori Soili Meklin, Snellman-kesäyliopisto
puh. 044 746 2841, sposti soili.meklin (a) snellmankesayliopisto.fi

ly